9 Μαΐου 2023

Ατλαντισμός και παγκόσμιοι πόλεμοι στο παρελθόν, το παρόν και το πιθανό μέλλον.


9 | 5 | 4 μ.Κ ~ Year ΙV AQ | 2023

Μουσική Συνοδεία


Οι λεγόμενες ναυτικές δυνάμεις, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορούν να επικρατήσουν σε μεγάλης κλίμακας πόλεμο δίχως συνεργασία με κάποια χερσαία, ηπειρωτικού μεγέθους ή και πολυπληθή δύναμη, χωρίς τη θυσία της. 

Το τίμημα, το αίμα και η βούληση των Ρώσσων-Σοβιετικών και των Κινέζων ―το γεγονός ότι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα σχεδόν ασύλληπτο τίμημα με σκοπό να μην υποταχθούν στη βούληση της αντίπαλης πλευράς― ήταν η προϋπόθεση της  ήττας της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, και της επικράτησης της λεγόμενης «σωστής πλευράς της ιστορίας», δηλαδή της Αγγλό-Αμερικανικής.

Η Ατλαντοκεντρική ιδεολογία, ιστοριογραφία και ερμηνευτική γενικά και η Αγγλό-Αμερικανοκεντρική ερμηνεία της ιστορίας των πολέμων ειδικότερα είναι παραπλανητική (τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Αμερικανό-Γερμανικού Ατλαντισμού στις μέρες μας θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικών δημοσιεύσεων).

Τα 35-40 εκατομμύρια των νεκρών Ρώσσων-Σοβιετικών και Κινέζων σε Ανατολική Ασία και Ανατολική Ευρώπη, τα 13-15 εκατομμύρια των νεκρών Πολωνών, Ινδονήσιων, Ινδών, Γιουγκοσλάβων, Ελλήνων, Φιλιππινέζων και Γάλλων, υπήρξαν η προϋπόθεση του θανάτου περίπου 9-11 εκατομμυρίων Γερμανών και Ιαπώνων κατά τη διάρκεια του πολέμου και της επακόλουθης μεταπολεμικής ειρήνης και ζωής, όχι απλώς το μόλις ένα εκατομμύριο των νεκρών Άγγλων και Αμερικανών. 

Γι' αυτό και δίχως τη θυσία ανατολικών και δυτικών Σλάβων ειδικά, και Ευρωπαίων γενικότερα, εναντίον της Ρωσσίας στο παρόν, και χωρίς τη θυσία Ρώσσων και Ινδών, καθώς επίσης Ιαπώνων και Φιλιππινέζων, εναντίον της Κίνας στο μέλλον, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν πρόκειται να φέρουν εις πέρας και να πραγματοποιήσουν τις ηγεμονικές τους αξιώσεις και επιδιώξεις. Και «η σωστή πλευρά της ιστορίας» θα χάσει το νόημά της και θα διαψευσθεί, όπως έχασε το νόημά του και διαψεύσθηκε «το τέλος της ιστορίας».


Περισσότερα στο βιβλίο μου:


Το Τέλος της Μεγάλης Παρέκκλισης
Από την Ουκρανία και την Πανδημία στη Νέα Πλανητική Τάξη

Δημήτρης Β. Πεπόνης




Μπορείτε να προμηθευτείτε και να παραγγείλετε Το Τέλος της Μεγάλης Παρέκκλισης σε όλα τα βιβλιοπωλεία πανελλαδικά. Ενδεικτικοί σύνδεσμοι με το βιβλίο: Πολιτεία, ΠρωτοπορίαΙανόςPublic κ.λπ.



~

Επικοινωνία: cosmoidioglossia@gmail.com

Αν θεωρείτε πως ο χρόνος που αφιερώνεται και οι ιδέες που εκφράζονται έχουν αξία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Donate προκειμένου να συμβάλλετε στην απρόσκοπτη συνέχιση του εγχειρήματος της Κοσμοϊδιογλωσσίας. Ευχαριστώ.


9 | 5 | 4 μ.Κ ~ Year ΙV AQ | 2023