17 Ιουνίου 2017

Σχολιασμοί (17 Ιουνίου 2017).


I
Αναμένοντας τη «διάλυση» της Τουρκίας [στο μετα-κυρίαρχο αποικιακό παράρτημα, πειραματικό υποτελές κράτος πελάτη (client / vassal state), ιδιότυπο κατεχόμενο μόρφωμα αποικία-προτεκτοράτο που βαθαίνει το καθεστώς κηδεμόνευσης, εξάρτησης, υποτέλειας, εθελοδουλίας και αποικιοποίησης ως προϋπόθεση ! μάλιστα αναπτύξεως, εξευρωπαϊσμού και εκσυγχρονισμού... Γελάει ο πλανήτης. Θα μας πάρουν με τις πέτρες].

Σημείωση
Η Ελλάδα είναι (και θα παραμείνει), όπως έχω γράψει και παλαιότερα, «δεμένη», παθητικό αντικείμενο και υποχείριο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διακανονισμοί - συγγνώμη λάθος, οι «μεταρρυθμίσεις» ήθελα να γράψω (ασφαλώς είναι πιο πιθανό να διαλυθεί το ελλαδικό κράτος, παρά να έχει πλεονάσματα έως το 2060 μ.Χ).II
Προτού επιστρέψει στην παράνομη πολιτική αυταπάτης περί αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν, η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει και να μάθει από την ιστορία. Η κατάρρευση του πραξικοπήματος του 1953 και η Επανάσταση του 1979 απέδειξαν ότι ο ιρανικός λαός είναι αδιαπέρατος σε εξωτερικές προσπάθειες να αποφασιστεί το πεπρωμένο του. Μετά από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών αλλαγής καθεστώτος και κυρώσεων, οι ΗΠΑ θα πρέπει να απολογηθούν, να ζητήσουν συγνώμη για το πραξικόπημα του '53 και να αναγνωρίσουν τη διπλωματία ως τη μόνη επιλογή. Για το δικό τους καλό, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για τη διάσωση του δικού τους καθεστώτος παρά για την αλλαγή του ιράνικού, όπου το 75% των ανθρώπων μόλις ψήφισαν.
Javad Zarif - Υπουργός Εξωτερικών του Ιραν


Σημειώσεις-Επισημάνσεις

[*] Και πολιτικό τρολάρισμα (trolling) στη τελευταία πρόταση ο Zarif... Χαμογελώ.

[-] Πριν από λίγες ημέρες ο Εκπρόσωπος Τυπου (Δημόσιας και Μηντιακής Διπλωματίας είναι ο ακριβής τίτλος) του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Bahram Ghasemi, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με τοποθέτηση του Tillerson για την ονομασία του Περσικού Κόλπου: "Πιστεύω ότι το δολάριο, το πετρέλαιο και το εμπόριο δεν μπορούν να εξαγοράσουν και να αλλάξουν την ιστορία, τη γεωγραφία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Το εμπόριο δεν μπορεί να φέρει κουλτούρα σε ένα απολίτιστο έθνος ή το αντίστροφο" (Και συνέχισε ολοκληρώνοντας ο Ghasemi "Θα πρέπει να γνωρίζει, ότι το μεγάλο ιρανικό έθνος είναι πολύ ευαίσθητο στην ονομασία του Περσικού Κόλπου, η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται με ακρίβεια και σωστά ανά πάσα στιγμή"). Πήγε ο πετρελαιάς να κάνει υποδείξεις και μαθήματα ιστορίας στους Ιρανούς...

Σοβαροί άνθρωποι οι Ιράνοι. Ψιλά γράμματα βέβαια αυτά για αποικιοποιημένους, υποτελείς, εθελόδουλους, υποτακτικούς, και πολιτιστικά υβρίδια κρατογένεσης εν εξαρτήσει ή για υβριδικής μορφής πολιτιστικά κατεχόμενους (που ασφαλώς αυτογελοιοποιούμενοι παπαρολογούν περί του «να μην γίνουν Ιράν». Αλλά δεν θα πρέπει να παραξενεύει μια τέτοια νοοτροπία, συμπεριφορά και αντίληψη περί πραγμάτων. Ο καλύτερος δούλος είναι ασφαλώς αυτός που μισεί κάθε ίχνος ελευθερίας, αυτοκυριαρχίας, ανεξαρτησίας και μη υποταγής, που επιθυμεί να υποβαθμίζει όλους τους υπολοίπους στο δικό του επίπεδο, δηλαδή να τους μεταβάλλει σε δούλους και που όντας οικειοθελώς δούλος ο ίδιος είναι πλήρως κατεχόμενος από την ιδεολογία που έχει κατασκευάσει για το, συνήθως ευνουχισμένο, κατοικίδίο του ο Κύριος-Αφέντης).


III
Οι ισχυροί δεν συνασπίζονται με τους ισχυρούς (οι ισχυροί δεν συνασπίζονται μεταξύ τους). Οι ισχυροί αντιπαρατίθενται (αναζητώντας συμμάχους που μπορούν να τους ενισχύσουν).