18 Οκτωβρίου 2016

18 Οκτ 2016.

Άμεσα Σχετιζόμενο: Τρεις Σχολιασμοί (17 Οκτ 2016).

Οπωσδήποτε η αλαζονεία δεν είναι ο καλύτερος σύντροφος. Από την άλλη μεριά όμως, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Απ' ό,τι φαίνεται, είμαι πιο αξιόπιστος από τα ελληνικά δημοσιογραφικά και ειδησεογραφικά μέσα και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων). Αποτελεί επιλογή μου να αναζητώ πρωτογενείς πηγές και να παρακολουθώ επίσημους δια-δικτυακούς χώρους (στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας).

Δεν είναι τυχαίο πως έγραψα πριν λίγο καιρό (28 Σεπ 2016) το εξής: «Το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα είναι τραγελαφικό. Δεν χρειάζεται να αντιγράφεις και να αναπαράγεις δημοσίευμα της hurriyet (ή του t24 ή του sputniknews). Τόσο δύσκολο τους είναι να βρουν τη δήλωση από τον επίσημο ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας - όπως έκανα εγώ, που δεν είμαι δημοσιογράφος - και να μας πουν τι γράφει;».

Είχαν αρχίσει να «ξεφεύγουν». Το διαπίστωνα. Βέβαια, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και διεθνώς, ας μείνουμε όμως στα ελλαδικά. Λυπάμαι που το λέω, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσεις υπερβολικά σε αυτό το κράτος προκειμένου να μην εκτεθείς ή γελοιοποιηθείς. Είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι σχεδόν ντροπιαστικό. Ας σταματήσω εδώ.

Ακεραιότητα και αξιοπιστία. Άγνωστες λέξεις.

Σημείωση
[-] Πέρα από ακεραιότητα και αξιοπιστία, δίνοντας μια περισσότερο ηθική χροιά, μπορούμε να μιλήσουμε επίσης για εντιμότητα και εμπιστοσύνη. Άγνωστες λέξεις. Όλες.

[-] Οι δηλώσεις είναι όπως τις παρέθεσα εδώ (ΙΙΙ), τονίζοντας πως είναι από επίσημη - και όχι ειδησεογραφική - πηγή.

.~`~.
Άμεσα Σχετιζόμενο