28 Μαΐου 2016

Αντι-εκπαίδευση.

Όταν... η μεγαλύτερη χώρα (1η) σε εδαφική έκταση στον πλανήτη, η δεύτερη (2η) μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη (με καινοτομίες σε επίπεδο «σκληρής» στρατιωτικής τεχνολογίας), η όγδοη (8η) σε επιβεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου και πρώτη (1η) σε αποθέματα φυσικού αερίου, η ένατη (9η) μεγαλύτερη πληθυσμιακά και μια από τις δέκα (10) μεγαλύτερες οικονομίες, δεύτερη (2η) σε υδάτινα αποθέματα, η μεγαλύτερη (1η) παγκοσμίως παραγωγός νικελίου υβριδίου (μετάλλου: επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, υβριδικά αυτοκίνητα) και μια από τις πρώτες εξαγωγείς σιταριού στον πλανήτη, η χώρα που υπερτερεί στο ουράνιο και στα λεγόμενα στρατηγικά ορυκτά έναντι οποιασδήποτε άλλης (μεγάλης) χώρας, η χώρα που μαζί με το Καζακστάν κυριαρχεί στα οξείδια του Ουρανίου (τα οποία είναι απαραίτητα για τα πυρηνικά υλικά), η πρώτη (1η) σε παραγωγή πετρελαίου και δεύτερη (2η) σε παραγωγή φυσικού αερίου, η μόνη χώρα στον πλανήτη που εδαφικά γειτνιάζει, ενώνει και αποτελεί γέφυρα για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Άπω Ασία και ταυτόχρονα ναυτικά για Ατλαντικό, Αρκτική και Ειρηνικό...

Όταν... λοιπόν, για να μιλήσουν για αυτή τη χώρα, άνθρωποι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν όρους όπως «Ξανθό Γένος» κ.λπ (τα γνωστά), να φεύγετε μακριά, να τους αγνοείτε (αναφέρομαι και σε όσους χρησιμοποιούν ειρωνικά και προπαγανδιστικά αυτές τις φρασεολογίες - με γελάκια, μαγκιά, ειρωνεία κ.λπ). Οι απόψεις αυτών των ανθρώπων δεν είναι σοβαρές. Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους και να χάνει το χρόνο του. Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, υποβαθμίζουν και απαξιώνουν το «ζήτημα Ρωσία», μετατρέποντας το σε γραφικό. Και το σημαντικότερο, συμβάλλουν στην αντι-εκπαίδευση των Ελλήνων. Ο λόγος και οι νοοτροπίες αυτές (αυτά τα «μιμίδια» διανοητικής υποβάθμισης, χειραγώγησης και αποβλάκωσης), συμβάλλουν στο να μην αντιμετωπίζεται σοβαρά (και χωρίς συνθηματολογίες) στη χώρα μας η Ρωσία.

Σημειώσεις
[-] Στις δέκα (10) μεγαλύτερες οικονομίες: μέχρι την παραμονή της κρίσεως, η Ρωσία είχε μια από τις δύο μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις Α.Ε.Π στις χώρες G8 με ρυθμό ανάπτυξης περίπου 6-7%. Μετά από την κρίση, τις κυρώσεις κ.λπ, η οικονομία της επιβραδύνθηκε. Βρίσκεται στην ένατη 9η με ενδέκατη 11η θέση, εξαρτάται όμως από τον τρόπο μέτρησης. Ουσιαστικά η ρωσική είναι η 6η-7η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη (παρότι αποβλήθηκε από τους G8, ενώ οι χώρες που αποτελούν τον οργανισμό - G7 πλέον - συνεχώς χάνουν έδαφος σε παγκόσμια κλίμακα).

[-] Στις πρώτες τρεις θέσεις σε επιβεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου είναι η Βενεζουέλα, η Σαουδική Αραβία και ο Καναδάς. Πρώτες σε παραγωγή φυσικού αερίου είναι οι Η.Π.Α (οριακά πάνω από την Ρωσία). Σε παραγωγή πετρελαίου η Ρωσία βρίσκεται οριακά μπροστά από την Σαουδική Αραβία. Πρώτη σε υδάτινα αποθέματα (renewable water resources) είναι η Βραζιλία. Τα οξείδια Ουρανίου παράγονται σε μόλις 15 χώρες (ή περίπου τόσες, λιγότερες πάντως από είκοσι).

[-] Σαφώς και υπάρχει το θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτισμικό έρεισμα, το οποίο θα πρέπει να εξετάζεται, όμως, εντός συγκεκριμένων πλαισίων αναφοράς και ανάλυσης. Θα επανέλθω επί του θέματος.

[-] Ατλαντικός: μέσω της Θάλασσα του Μπάρεντς (Barentsz) και της Νορβηγικής Θάλασσας.