25 Μαρτίου 2016

Χαρακτηριστικά βίντεο: I) Πολυφυλετισμός και Ummah II) «πολυ-πολιτισμικός» εθνικισμός και Bonus: Παραδοσιακός νεολαιίστικος κοσμικός «πολυ-πολιτισμός».

I
Πολυφυλετισμός και Ummah

Άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης (πιο πολυφυλετικός και πολυεθνικός πεθαίνεις) που όλοι είναι διαφορετικοί, ως πρόσωπα, αλλά ίδιοι μέσα και υπό το λευκό αρχικά, μέσα και υπό το μαύρο έπειτα (Εν).II
«πολυ-πολιτισμικός» εθνικισμόςΕρώτημα: Ποια από τις δύο κοινωνίες είναι πιθανότερο να διολισθήσει σε φυλετικές, δηλαδή ρατσιστικές, συγκρούσεις; Η κοινωνία που παρουσιάζεται στο βίντεο (I) ή η κοινωνία που παρουσιάζεται στο βίντεο (II);Παρατηρήσεις

Η ουσία βρίσκεται στο προηγούμενο ερώτημα (εφόσον πρώτα δείτε τα βίντεο και διαβάσετε τους στίχους φυσικά). Οι παρατηρήσεις είναι επιμέρους.

1. Τι γίνεται εάν στο βίντεο (II) κάποιος από τους πολύχρωμους, δηλαδή τους καλούς, δεν νιώθει Γερμανός; Το βίντεο (II) προϋποθέτει μια ευρωγερμανική «πολυ-πολιτισμική» εθνική ταυτότητα. Be Deutsch είναι η προσταγή. Η ουσία της ιδεολογίας της «πολυ-πολιτισμικότητας» δεν είναι η ανομοιογενής ή ετερογενής πολυ-φυλετική και πολυ-εθνοτική κοινωνική σύνθεση (αυτά υπάρχουν και στο βίντεο I). Δεν είναι ούτε καν η πολυ-θρησκευτική κοινωνική σύνθεση. Και κυρίως δεν είναι οι πολιτισμοί.

2. Η multicultural κοινωνία του βίντεο (II), δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τους μονόχρωμους (λευκούς κακούς). Εάν και εφόσον καταφέρει να αποφύγει τον κατακερματισμό ή την εσωτερική της πολυδιάσπαση, θα την καταπιεί ο λόγος του Ισλάμ. Όχι «οι τζιχαντιστές», αλλά η θρησκεία και ο λόγος του παντοδύναμου Εν.

3. Το Ισλάμ, εάν η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, εντός μικρού χρονικού διαστήματος, θα είχε προσηλυτίσει ακόμα και εξωγήινους στις τάξεις του. Υπό την προϋπόθεση όμως της τέλειας υποταγής στο παντοδύναμο Εν.


Bonus
Παραδοσιακός νεολαιίστικος κοσμικός «πολυ-πολιτισμός»