10 Αυγούστου 2017

Σχολιασμοί (I).

I
Ζήτω η «Δύσις», ζήτω η «Αου(β)ρώπα»

Γίνε και εσύ «Δύση», μπορείς (ή/και «εξευρωπαϊσού»). Η παρακμή και η κατάπτωση ως «εκσυγχρονισμός, πρόοδος» κ.λπ. Τα γνωστά.


Σημείωση
Κατά τα λοιπά, η ποιότητα της σελίδας του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, έχει καταβαραθρωθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι να την εμπιστεύεσαι (ούτε σε όσα γράφει - ή στον τρόπο με τον οποίον τα γράφει - ούτε σε όσα προτείνει).


II
Σε περίπτωση που δεν είναι γνωστό, θα πρέπει να τονιστεί πως τα μυρμήγκια εργάτες είναι στείρα (και εξαρτημένα προκειμένου να επιβιώσουν), δεν διαθέτουν δυνατότητα αναπαραγωγής. [Μια πιθανή απώλεια ή] η απώλεια της αναπαραγωγικής ικανότητας θα οδηγήσει στη «μυρμήγκοποίηση» των ανθρώπων και των κοινωνιών τους.


III
«Αριστεροί και Δεξιοί», Μαλθουσιανοί είναι όλοι τους

Σημείωση
Όταν γίνει αντιληπτό και κατανοητό το προηγούμενο ('Neo-Malthusianism'), σε όλη του την έκταση και το βάθος (τις πολυπλόκαμες επιρροές, αλληλεπιδράσεις, συσχετίσεις και διασυνδέσεις), τότε φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους πράγματα και φαινομενικά αντιφατικές συμφύσεις, συσσωμάτωσεις και ψευδο-αντιπαλότητες ανάμεσα σε «αριστερά και δεξιά», φωτίζονται υπό διαφορετική γωνία και αποκτούν διαφορετικό χρώμα και νόημα (καθως φανερώνεται τι κοινό κρύβεται κάτω από διάφορες προβιές).