21 Δεκεμβρίου 2016

Σχολιασμός.

21 Δεκεμβρίου 2016 5:51 μ.μ.

Δύο λόγια με αφορμή την ανάληψη της ευθύνης (η οποία ήδη διαψεύσθηκε) για τη δολοφονια του Ρώσου Πρέσβη στη Τουρκία από την οργάνωση-ομάδα Jaish al-Fatah (Army of Conquest).

Κάπως αυθαίρετα οι υπο-κρατικοί/εθνικοί δρώντες που δραστηριοποιούνται στη Συρία έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες: i. τρανς/υπερ-εθνικοί σαλαφιστές («τζιχαντιστές») που σχετίζονται με την al-Qaeda, ii. σαλαφιστές (επίσης «τζιχαντιστές») εθνικής-εδαφικής βάσης, iii. πολιτικό Ισλάμ και iv. «κοσμικοί» (seculars). Η διάφορα ανάμεσα σε «τζιχαντιστές» και πολιτικό Ισλάμ είναι περίπου η διαφορά ανάμεσα σε σαλαφιστές και Αδελφούς Μουσουλμάνους (αυστηρή εφαρμογή του ισλαμικού νόμου vs κράτος με ισλαμικό σύνταγμα, που -υποτίθεται τουλάχιστον πως- θα προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία). Όσο για τους «κοσμικούς», ο όρος χρησιμοποιείται αόριστα από τους Αμερικανούς. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συντηρητικοί μουσουλμάνοι που δεν θέλουν όμως στην πραγματικότητα κοσμική κυβέρνηση (Άσσαντ), αλλά ούτε Ισλαμικό Κράτος.

Η ομάδα που -υποτίθεται πως- ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία (Jaish al-Fatah), και η οποία επαναλαμβάνω πως έχει ήδη διαψευσθεί, δραστηροποιείται κυρίως στο Κυβερνείο-Περιφέρεια του Idlib (ανάμεσα στη Λατάκια και το Χαλέπι) το οποίο βρισκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας και συνορεύει με την επαρχία Hatay της Τουρκίας (Αλεξανδρέττα). Οι βασικοί εχθροί αυτής της ομάδας είναι το συριακό καθεστώς (Άσσαντ) και σε δεύτερο πλάνο η Χεζμπολάχ (Hezbollah), το Ιράν και η Ρωσια.

Η Jaish al-Fatah (Army of Conquest) που προέκυψε από την Jabhat al-Nusra (ή αποτελεί παράρτημα της, βασικά ένας Σαουδάραβας κληρικός τη δημιούργησε), η οποία al-Nusra με τη σειρά της σχετίζεται με την al-Qaeda, μπορεί να θεωρηθεί πως ανήκει στο τρανς/υπερ-εθνικό σαλαφιστικό-τζιχαντιστικό ρεύμα σποραδικού χαρακτήρα και μη εθνικής-εδαφικής βάσης, το οποίο βρίσκεται σε ανταγωνισμό με το σαλαφιστικό-τζιχαντιστικό ρεύμα εδαφικής βάσης που εκφράζει το Ισλαμικό Κράτος. Μιλάμε -χονδρικά- για δύο διαφορετικές στρατηγικές και δύο ανταγωνιστικά σχέδια ανάμεσα σε al-Qaeda και ISIL. Οι της al-Qaeda (αν και ξεδοντιασμένοι) είναι οι Παγκοσμιοποιητές-Γκλομπαλιστές (Globalists) του σαλαφισμού-τζιχαντισμού (υπερεθνική ισλαμιστική σποραδική παγκοσμιοποιημένη τρομοκρατία ή «τζιχάντ»).

Η επιλογή των Η.Π.Α ήταν να διαχωρίσουν όλες τις ομάδες που σχετίζονται με την al-Nusra (και έμμεσα με την al-Qaeda) προκειμένου να στρέψουν όλες τις υπόλοιπες ομάδες εναντίον του ISIL (προσοχή, όσοι διαχωρίζονται δε σημαίνει ότι δεν είναι «ισλαμιστές»). Στα πλαίσια αυτών των «επιλογών» έχουν δημιουργηθεί ομάδες όπως η Jaish al-Fatah, η οποία -υποτίθεται πως- «είναι διαχωρισμένη από την al-Nusra»... Υψηλή Στρατηγική από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού... Πέρα από τις εσωτερικές σφαγές στις οποίες επιδίδονται όλες αυτές οι ομάδες-σέκτες μεταξύ τους, αυτού του τύπου οι «επιλογές» είναι που ερμηνεύουν και το συνεχή κατακερματισμό της «Συριακής Αντιπολίτευσης». Η Jabhat al-Nusra (στις μέρες μας έχει αλλάξει όνομα) μπορεί να θεωρηθεί ως «συριακή al-Qaeda». Ως το συριακό παράρτημα της al-Qaeda.


Σημείωση
Όσα διαβάσατε προηγουμένως γράφτηκαν στις 5:51 μ.μ. Πως είναι δυνατόν εγώ να γνωρίζω τη διάψευση από τότε (και νωρίτερα) και ακόμη ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μην την έχουν ανακαλύψει; Εαν διαψευστεί και η... διάψευση, τότε θα μιλάμε για μυστικο-υπηρεσιακο/psyop πάρτυ.