11 Ιουλίου 2015

Ευρωπαϊκή εσωστρέφεια και μια σημαντική παγκόσμια εξέλιξη.

Η εσωστρέφεια στην Ε.Ε και στην Ευρωζώνη και η άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μας έχουν καταστήσει, θέλοντας και μη, εξαιρετικά εσωστρεφείς (με κυρίαρχο τον ΗθικοΟικονομίστικο «παιδευτικό» Ορντολιμπεραλιστικό λόγο ο οποίος λειτουργεί ως μια οικονομική Θεολογία της Τάξης).

Μια πολύ σημαντική παγκόσμια εξέλιξη: India, Pakistan to join China, Russia in security group (Reuters) - India, Pakistan become full SCO members (Hindu Times). Για την εξέλιξη αυτή σας είχα προϊδεάσει στις 1/9/2014 με το σημείωμα υπό τον τίτλο: Θα πραγματοποιηθεί η σπουδαιότερη γεωπολιτική εξέλιξη του 21ου αιώνα;.


Υ.γ: Έχουμε εγκλωβιστεί σε μια εσωστρέφεια υπό συνθήκες απομόνωσης, επαρχιωτισμού και ασφυξίας, χάνοντας επαφή με τον έξω κόσμο. Να θυμίσω πως το 2002 το Δ.Ν.Τ έκανε την εμφάνιση του στην χρεοκοπημένη Τουρκία. Δέκα (10) χρόνια μετά, το 2012, η Τουρκία ήταν μέλος της Λέσχης των 20 (G20). Το 2010 η Ελλάδα κατέφυγε στο Δ.Ν.Τ. Να δούμε που θα βρίσκεται το 2020. Ήδη βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου. Έχουν περάσει πέντε (5) χρόνια.