28 Ιουνίου 2015

Τελευταίες εξελίξεις (ή ΝεοΞενοφώντος ΝεοΕλληνικά).

Φημολογείται πως Ιόνιο και Αιγαίο χωρίζουν τους δρόμους τους. Το μεν Ιόνιο, σταδιακά μετακινείται προς την Βαλτική, αναφωνώντας «Ανήκω στην Δύση» και «Μένω Ευρώπη», το δε Αιγαίο κατευθύνεται νοτιοανατολικά. Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες εάν τελικός προορισμός του είναι ο Ινδικός Ωκεανός ή η Ασία του Ειρηνικού. Η Σάμος διαχωρίζει την θέση της αποστέλλοντας εμπορικές αντιπροσωπείες σε Αίγυπτο, Κόρινθο και Λιβύη.

Εκτός της Σάμου, διαφοροποιεί την στάση της και η Κρήτη. Συγκεντρώσεις στους δρόμους του Ηρακλείου με κυρίαρχο το σύνθημα «Η Κρήτη ανήκει στους Κρητικούς». Οι κάτοικοι των Χανίων οδηγούνται σε ευθεία ρήξη με την πρωτεύουσα (;) της Νήσου ρωτώντας «Ποιος είναι πραγματικά Κρητικός;» και οργανώνουν διπλωματικές αποστολές σε Λακωνία, Αρκαδία και Κύθηρα, προτείνοντας συνομοσπονδία και παραχώρηση ναυτικής βάσης στο Ακρωτήρι.

Εξελίξεις και στο εσωτερικό της Ιόνιας Ομοσπονδίας. Έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Κεφαλλονιάς που μιλούν για αλλοίωση του πολιτειακού χαρακτήρα της Ένωσης και πολιτικό πραξικόπημα κατηγορώντας ευθέως την Κέρκυρα πως ασκεί ηγεμονικές πολιτικές με προκάλυμμα τον υπερεθνικό χαρακτήρα της Ομοσπονδίας. Τελεσίγραφο: Διαολ' έμπα μέσα σας. Ευρώπη δεν είναι μόνον η Βαλτική. Η Κεφαλλονιά ανήκει στην Αδριατική!

Για οτιδήποτε νεώτερο και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από όλα τα μέτωπα (ηπειρωτικά και θαλάσσια), θα σας ενημερώσουμε με έκτακτο δελτίο.