12 Μαρτίου 2015

Πλανήτης Ελλάδα σε νέες περιπέτειες... I) Παγκόσμιες διακρίσεις II) Ανησυχητική επισήμανση-υπενθύμιση περί ηθικής και ασφάλειας και III) Η ωραία μας γειτονιά ή πως είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.


I
Συγχαρητήρια! Η «Hellenic Republic» είναι, πλέον, το κράτος με τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία στον πλανήτη (πίσω από την Π.Γ.Δ.Μ η οποία κατέχει την παγκόσμια πρωτιά). Καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη!

Επικαιροποίηση
Αυξάνουμε τη διαφορά! Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας που θέτει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Στο 26,1% εκτινάχθηκε η ανεργία στο τέταρτο τρίμηνο 2014. Πόσοι -νέοι- άνθρωποι είπαμε έχουν φύγει από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

II
Άλλο πράγμα η ηθική συμπεριφορά σε ένα σύστημα, όπου ο βαθμός και το είδος της ασφάλειας είναι προβλέψιμα και άλλο πράγμα η ηθική συμπεριφορά εκεί όπου αυτή η ασφάλεια απουσιάζει.
Ο Kant, ένας φιλόσοφος που ουδέποτε χαρακτηρίστηκε ανήθικος, το αναγνώριζε αυτό ακριβώς όπως και ο Machiavelli, ένας φιλόσοφος που συχνά χαρακτηρίζεται ανήθικος.

III
Όπως προανέφερα, η Π.Γ.Δ.Μ είναι η χώρα με την υψηλότερη ανεργία στον πλανήτη. Η Ελλάδα ακολουθεί στη 2η θέση, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη 3η, η Σερβία στην 6η (κάποια στοιχεία την τοποθετούν στη 4η), η Κροατία στην 8η και η Κύπρος στην 9η (η Αλβανία βρίσκεται εκτός πλανητικής δεκάδας, στην 15η θέση) και ταυτόχρονα έχουμε περιφερειακά τρεις -συν μια- μαύρες τρύπες. Λιβύη, Συρία-Ιράκ, Ουκρανία (και Κόσοβο - να προσέχετε αυτή την περίοδο τις αναφορές στο όνομα αυτό και τα παράγωγα του). Θεσπέσια!


Το II δεν ισχύει μονάχα για τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων (στο εσωτερικό των κρατών), όπως στην περίπτωση I, αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ κρατών, όπως στην περίπτωση III.

.~`~.
Για περαιτέρω ιχνηλάτηση και πληρέστερη προοπτική

*